Werking zonne-installatie

Kwalitatief hoogwaardige thermische zonne-systemen hebben behalve de zonne-vloeistof geen slijtage gevoelige onderdelen en kunnen zelfs na meer dan 30 jaar nog warmte produceren. Solvis geeft 10 jaar prestatiegarantie op de collectoren.

10 jaar productgarantie Solvis10 jaar productgarantie Solvis

10 jaar productgarantie Solvis10 jaar productgarantie Solvis

Alle Solvis zonnecollectoren zijn met een getest en zeer duurzaam zonne glas uitgerust en zijn bestand tegen hagel. Om het systeem te beschermen tegen blikseminslag adviseren we de verbinding met de bliksemafleider van het huis.  
Als eigenaar moet u de installatie melden aan uw verzekeraar, zodat de installatie ook in uw polis wordt opgenomen. In het algemeen zal de premie ook niet toenemen. 

Deze zonne-vloeistof is een mengsel van antivries (propyleenglycol) en gedestilleerd water. Aldus kan het systeem ook altijd warmte produceren in de winter. Bovendien bevat de vloeistof corrosieremmers.  
Andere fabrikanten werken soms met verwarmingswater in de collectorkring. Hier zal bij vorst een verwarming van de collector door de ketel moeten gebeuren. 

De collectoren zijn in normale omstandigheden zelfreinigend .                                         

Wanneer er bomen in de buurt staan kan een reiniging om de 5 tot 10 jaar misschien toch noodzakelijk zijn. Vooral Linden zorgen voor een kleverige film, zoals sommige automobilisten misschien al zullen ondervonden hebben. Deze reiniging kan men afhankelijk van de opstelling zelf doen of over laten aan professionele reinigingsfirma's die goed zijn voor uitgerust om dit op een veilige manier te doen en u daarvoor een offerte kunnen aanbieden.

Bijna ieder zonnesysteem heeft overschot aan warmte in de zomer. Wanneer het buffervat tot max. 90 ° C opgewarmd is, schakelt de zonne-pomp uit en stroomt de vloeistof niet meer. Men noemt deze toestand "installatie-stilstand." In dit geval zal de collector dan zijn stilstands-temperatuur van meer dan 200 ° C bereiken. 
De collector en de gehele systeem technologie zijn daarvoor ontwikkeld. De vloeistof in de collector verdampt dan en duwt zich in een expansievat. Koelt het buffervat en de collector af, dan wordt de vloeistof vanzelf  terug in de collector gebracht en levert de installatie weer warmte. De eigenaar moet zich daarbij om niets bekommeren.