Systeem SolvisVital
Het verswater systeem SolvisVital: Optimaal voor een wisselend warm water verbruik
Het verswatersysteem SolvisVital verwarmt het water centraal, hygiënisch en zuinig .
Daarbij staat een vraag gestuurde dekking van de circulatie last altijd centraal.
Deze worden vooral geplaatst in grote appartementen, sport accomodaties, hotels / pensions, campings en in verzorginstellingen.
De uitbreiding met een thermische zonne-installatie is steeds mogelijk.
Aanbevolen systeem: SolvisVital
Gebouwtype | Grootte van het object in het bereik |
---|---|
Appartementen |
vanaf 7 eenheden |
Sportfaciliteiten |
vanaf 7 douches |
Campings |
vanaf 7 douches |
Hotels, B & B |
vanaf 7 kamers |
Schematische voorstelling:
Structuur van het drinkwatersysteem SolvisVital
- Zonnecollectoren
- Warmtegenerator
- Verwarmingskring(en)
- Zonnewarmte-overdrachtstation
- Gestratificieerd buffervat SolvisStrato
- Platenwarmtewisselaar warm water circulatie
- Platenwarmtewisselaar voor warm drinkwater
FWS: verswaterstation,
TWK: koud tapwater,
TWW: warm tapwater
TWZ: warmtapwatercirculatie
De gepatenteerde stratificatie buffer:
De warmte wordt in de gepatenteerde gelaagde buffer opgeslagen. Wanneer warm water wordt afgetapt wordt het koude vers leidingwater in direct doorstroomprincipe door een warmtewisselaar op de gewenste temperatuur gebracht. Er is geen stilstaand warm water en dus geen legionella .
Een aparte platenwarmtewissellaar zal het retour water van de warm water circulatie leiding van het warm drinkwaternet van het gebouw terug op de gewenst temperatuur brengen.
Het retourwater aan de primaire zijde van deze platenwarmtewisselaars wordt daarbij apart teruggevoerd in het middelste bereik van de thermisch gelaagde buffer.
Het aan de primaire zijde afgekoelde water van de platenwarmtewisselaars wordt teruggevoerd naar het onderste koude gedeelte van de thermische gelaagde opslagtank.
Een temperatuur-en tijdgestuurde hoogefficiënte circulatiepomp in het verswater station dekt de verliezen uit de circulatie behoeften. Het gehele distributienet wordt zo efficiënt op de gewenste temperatuur gebracht en gehouden.
De gescheiden 2-voudige terugstroming van de retour in de thermische lagenbuffer voorkomt vermenging met verliezen en samen met de gepatenteerde gelaagde buffertank ontstaan zo lagen met verschillende temperatuur niveaus.
Het resultaat is dat men aan de onderkant een zo groot mogelijke hoeveelheid koud water bekomt, dat bijvoorbeeld zal zorgen voor een meer doeltreffende werking van het zonnesysteem of een verbetering van de efficiëntie van de stookketel.
Het verswater station:
Voordelen door het gering watervolume:
Door de minimale waterinhoud van het verswater station bekomt men optimale condities voor de hygiënische werking van het aangesloten warm water netwerk.
Speciale preventieve maatregelen:
In tijden zonder warm water afname, bijvoorbeeld 's nachts kan een thermische legionellapreventie gebeuren. Hierbij wordt het hele warm drinkwaternet naar een hoger temperatuurniveau gebracht. De hoogte van de temperatuur en de duur van de functie zijn vrij te kiezen en dus optimaal aan te passen aan de onderscheiden eisen van verschillende distributienetwerken.
De warmte generator laadt de gestratificieerde buffer op voor de warm water gereedheid. Met de systeemregeling is een ketel aansturing (bijvoorbeeld door 0-10 V-signaal) met geoptimaliseerde ketelretourtemperatuur en een op verbruik afgestemde volumestroom mogelijk alsook het beheer van maximaal drie gemengde verwarmingskringen.
De besturing SolvisControl:
De systeem regeling en de speciale thermische lagen buffertank zorgen voor een gemakkelijke uitbreiding met een thermische zonne-installatie bestaande uit een zonnewarmte-overdrachtstation en een zonnecollector veld.
Technische documenten met de technische gegevens van het systeem, installatie-en bedieningsinstructies, verwijzen naar de algemene download area .