Terugverdientijd

Een investering verdiend men nog zo snel terug, naargelang de financiële voordelen groter zijn.

Het direct financieel voordeel van een nieuwe systeemtechniek voor de warmteverdeling is afhankelijk van het mogelijke besparingspotentieel.

Daarbij geldt niet alleen "veel helpt veel", maar in het bijzonder een zorgvuldige afstemming van de installatiekosten op het maximaal bereikbare besparingspotentieel. Hoe preciezer deze afweginggebeurt, hoe korter de terugverdientijd zal zijn.

Hoe korter de terugverdientijd is, des te minder zal de jaarlijkse hoge prijsstijging van de energieprijzen een rol spelen in de balans.

Een voorbeeld van de terugverdientijd

                               Deze grafiek verduidelijkt de kortere terugverdientijd van uw investering afhankelijk van de jaarlijks energieprijsstijging. Bij een Projectkost van bvb. 65.500 € heeft men de investering in een SolvisVital zonne-installatie (bij een jaarlijkse energieprijsstijging van 15%) reeds na 7 jaar terugverdiend.
Een aankoopbeslissing moet met gezond verstand genomen worden, en met de volle overtuiging dat men de juiste beslissing neemt. En een juiste beslissing zal men pas nemen als men voor deze investering rekening houd met het feit dat deze in technisch en economisch opzicht voor vele jaren moet stand houden.
Dit zal men des te meer moeten doen wanneer men de investering doet met het kapitaal van andere mensen, dan zal het financieel voordeel van de investering duidelijk aantoonbaar moeten zijn.