Solvis Teo warmtepomp

Aardwarmte–Gedurende het hele jaar gratis ter beschikking,
door de efficiënte bodem/water-warmtepomp SolvisTeo.

Met de bodem/water-warmtepomp haalt u de warmte uit de aardbodem in huis.:

Over een aardbodemcollector of een aardsonde word de warmte uit de bodem gehaald en voor de verwarming en het warmwater in huis gebruikt. Deze werkt zelfs in het diepst van de winter.

Zo verzekert u zich van een groot stuk onafhankelijkheid met een duurzame alternatief voor olie of gas.
Aardwarmte in huis - en ontspannen
Aardwarmte en opslagcapaciteit , een sterk team De aardwarmtepomp SolvisTeo is met 10 of 16 kW verwarmingsvermogen beschikbaar. Voor een maximaal warmwatercomfort levert ze zelfs voorlooptemperaturen tot zelfs 60 graden Celsius.Zo is geen naverwarming voor drinkwater nodig, dit in tegenstelling tot vele andere warmtepompen.
Als sterk team
Wanneer u de aardwarmtepomp met de gelaagde opslagtank SolvisMax kombineert, dan profiteert u van deze unieke systeemvoordelen:
  • Gegarandeerd hygiënische waterverwarming met het verswatersysteem door gescheiden kringloop.
  • Door het drinkwatersysteem zijn geen hoge temperaturen tegen Legionella nodig. Daardoor sparen we energie.
  • Er kunnen andere warmtebronnen, zoals bvb een cv-houtkachel bijgeplaatst worden.

 

 

Een echt voorbeeld van succesvol Teamwork:

Samen met het gelaagd buffervat SolvisMax en een 360-m²-bodemcollector bereikt deze aardwarmtepomp SolvisTeo (10 kW) in deze ééngezinswoning in Braunschweig rechts op de foto een systeemprestatiefactor van 4,03.
Maar het kan nog veel beter.

Warmtepomp SolvisTeo

 

Het ultieme: aardwarmte en Solar

Nog veel meer opbrengst brengt deze bodem/Water warmtepomp in samenwerking met een thermische zonne-installatie von Solvis: 

Voordeel 1: In de Zomer schakelt de Solvis aardwarmtepomp af!

In de Zomer heeft men meer dan voldoende aan de zonne-warmte. Moest men ook verwarming nodig hebben, heeft men meer dan voldoende aan de in het buffervat opgeslagen warmte. Met andere woorden: De bodem/water warmtepomp schakelt af – en u bespaart zich de werkingskosten en vermijd zo een onefficiënt start/stop bedrijf.

 

 Voordeel 2: De zonnewarmte regenereert de warmtebron, de aardbodem

 


Wanneer de zon schijnt, dan is de gelaagde opslagtank snel boordevol met zonnewarmte. Wat gebeurt er dan? 

Bij vergelijkbare zonne-verwarmingen wordt de zonnekring stilgelegd en kan de zonnewarmte  niet verder benut worden.  Bij een warmtepomp van Solvis daarentegen wordt deze overtollige zonnewarmte aan de aarde afgegeven via de bodemcollector.  De bodemcollector verwarmt en herstelt zich daardoor. Deze warmte staat dan weer ter beschikking voor de aardwarmtepomp , wanneer de zon niet schijnt. Dat noemt men „zonne- bodemtemperatuurverhoging“.

 

Voordeel 3: De zonnewarmte wordt zowaar voor de Winter opgeslagen: in de aardtank.

Zo functioneert de langdurige opslag van zonnewarmte voor het  eerst ook seizoensoverschrijdend:

Dit drie-componenten-systeem bestaat uit een aardwarmtepomp, een galaagd buffervat  en een speciaal geisoleerde aardtank "eTank". Huiseigenaars, die zo een seizoensopslagtank onder of naast hun huis laten installeren, kunnen daardoor de rijkelijk voorhanden zonnewarmte van de Zomer opslaan – en in de Winter benutten voor verwarming. Dat spaarpotentieel is enorm. Over een jaar kan u zelfs  tot 80% van de totale warmte behoefte door de gratis zonne-energie gebruiken.


Deze opgeslagen zonnewarmte verhoogd de brontemperatuur ongeveer tien graden Celsius. Dat bespaart op de  looptijd voor de bodem/water warmtepomp en circa 30 Procent stroom. Bovendien bespaart men op de gebruikelijke hoge kosten van diepteboringen voor aardsonden.

Voordeel 4: Ook zonnewarmte onder 25 °C kan benut worden.

Is de zonne-instraling niet zo sterk, dan kunnen  nu ook Solar-temperaturen tot zelfs  25 °C nog efficiënt gebruikt worden. Normaal gezien zijn deze voor een opslag in een gelaagd opslagvat te koel. Een conventioneel zonnesysteem doet deshalve in de Winter bijna niets, ofschoon de zon schijnt. Anders bij een Solvis-eTank-System: Zonnewarmte onder 25 °C kan gebruikt worden,
  • om de aardbodemcollector te regenereren (voordeel 2) en
  • om de eTank als seizoensopslag te bevullen (voordeel 3).
Aardwarmte, in zomer en winter de eerste keus

 

Conclusie: Dit Solvis-eTank-System haalt voor u op deze manier tot 700 kWh warmte  i.p.v.  350 kWh  door de zonnepanelen  uit de hemel! Het gezamelijk systeem bereikt zo een jaarlijkse systeemprestatiefactor tot zelfs 7.

 

Testwinnaar: 
De andere warmtepomp van Solvis - de geintegreerde bodem / water-warmtepomp SolvisMax (6 kW, in de buffer geintegreerde warmteopwekker + aardbodemcollector) heeft de Praktijktest van de merkonafhankelijke Agenda 21 gewonnen met een praktijktest van de merkonafhankelijke Agenda 21 En dat (nog)zonder eTank-seizoens opslagbuffer!